12 Juli 2024 14:59:35
Navigatie

Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordLid worden?

» Klik hier «


Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Welkom
Welkom op de website van Legemaat waar plezier en een natuurlijke omgang met paarden en pony's voorop staan!

“Het doel is niet om beter te worden, maar om bewuster te worden.”

Bewust worden van jezelf, van je paard, elkaar werkelijk begrijpen, dat is de essentie van Marianne en Gijs Legemaat. Bij paarden draait alles rond vriendschap, rust, veiligheid. Het gaat in hun leefwereld helemaal niet om wat je bereikt en hoe snel je er komt. Paarden hebben alle tijd van de wereld. Ze leven nu, op dit moment. Ze dragen geen uurwerk.

Helaas draait het in onze westerse maatschappij net wél heel vaak rond “tijd” en rond “prestatie”. Altijd maar beter, sneller, meer. Dit vertaalt zich heel vaak naar hoe mensen met hun paarden omgaan.

"Eerst het hart, dan pas het hoofd en de handen."

Het is namelijk moeilijk om het ene moment mee te draaien in de hectiek van alledag en het andere moment, als we bij ons paard zijn, de rust terug te vinden…

Het paard heeft echter nood aan een rustige en authentieke leider. Aan een begripvolle partner die vanuit het hart werkt. Dan kan er een echte connectie ontstaan en zal het paard graag meewerken en meedenken.

Pas dan ben je klaar om alle “technieken en tools” op een niet-dwingende en respectvolle manier in te zetten tijdens de training. Het gaat erom je paard te begrijpen, te steunen en te helpen, uit te nodigen en aan te moedigen, het te motiveren en te stimuleren. Het gaat erom je paard gelukkig en gezond te houden én dit op emotioneel, mentaal en fysiek vlak!

Privélessen van een gediplomeerd ORUN instructeur en wij hebben ons ook als zodanig met een aansprakelijkheidsverzekering verzekerd via equine risk, of kies optie partners voor een directe link.


Nieuwe website
De nieuwe website van Legemaat is online!
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 3
» Nieuwste lid: Marianne

  165,190 unieke bezoeken